← Forum ana sayfası
Murat Aydın · August 22, 2026 · 12 görüntülenme · 0 cevap

Meditasyon yaparken zihnimi susturamıyorum, siz bunu nasıl başarıyorsunuz? 🧘

Bir süredir meditasyon yapmayı deniyorum ama sanırım benim beynim meditasyonu yanlış anlamış. 😂 Sessiz bir yere geçiyorum, gözlerimi kapatıyorum ve nefesime odaklanmaya çalışıyorum. İlk 10 saniye gayet güzel. Sonra bir anda: Yarın yapacağım işi unutmamam lazım. Dolapta süt kaldı mı? Geçen hafta bana söylediği şeyle acaba ne demek istedi? 2014 yılında yaptığım o saçma hareketi neden yaptım? 😂 Normalde gün içinde aklıma bile gelmeyen şeyler meditasyona başlayınca sıraya girip geliyor. Başlarda bunu beceremiyorum diye düşünüyordum. Sonra meditasyonda amacın zihni tamamen boşaltmak değil, gelen düşünceleri fark edip tekrar nefese dönmek olduğunu okudum. Bunu düşününce biraz daha rahatladım ama yine de 10 dakika boyunca odaklanabilmek bana inanılmaz zor geliyor. Uzun zamandır meditasyon yapanlara sormak istiyorum: Siz başladığınızda da böyle miydiniz? Zamanla kafanın içindeki ses gerçekten azalıyor mu, yoksa insan sadece o düşüncelere takılmamayı mı öğreniyor? Bir de yeni başlayan biri için sizce günde 5-10 dakika yeterli mi? 🧘‍♀️
Henüz cevap yok. İlk yanıtı sen yaz.

Bu konuya cevap vermek için giriş yap