← Forum ana sayfası
Murat Aydın · August 22, 2026 · 10 görüntülenme · 0 cevap

10 yıl sonra aşk bitiyor mu, yoksa başka bir şeye mi dönüşüyor? ❤️

Geçenlerde uzun süredir evli bir çiftle sohbet ederken konu ilişkilerden açıldı. Adam bir yerde şöyle bir şey söyledi: Eşimi ilk günkü gibi sevmiyorum, şu an çok daha farklı seviyorum. İlk duyduğumda biraz kötü bir şey söylüyor sandım. 😅 Sonra anlatınca aslında tam tersini kastettiğini anladım. İlk yıllarda sürekli birlikte olmak istediklerini, birbirlerini özlediklerini, küçük sürprizler yaptıklarını anlattı. Şimdi 12 yıllık evliler ve o ilk zamanlardaki heyecanın doğal olarak azaldığını söylüyor. Ama artık eşinin yanında hiçbir şey söylemeden saatlerce oturabilmenin bile kendisine iyi geldiğini, başına güzel veya kötü bir şey geldiğinde anlatmak istediği ilk kişinin hâlâ eşi olduğunu söyledi. Bu sefer de benim kafama takıldı. 😄 Uzun ilişkilerde aşk gerçekten azalıyor mu? Yoksa ilk yıllardaki heyecan zamanla güvene, alışkanlığa, arkadaşlığa ve daha farklı bir sevgiye mi dönüşüyor? Özellikle 10-15-20 yıldır birlikte olanlar varsa merak ediyorum: İlk yıllardaki duygularınızla bugünkü duygularınız arasında nasıl bir fark var? Ve en önemlisi, yıllar geçtikçe ilişkinizi canlı tutan şey ne oldu? ❤️
Henüz cevap yok. İlk yanıtı sen yaz.

Bu konuya cevap vermek için giriş yap